'Selam' filminin galası yapıldı

Selam filminin galası yapıldı

Yurtdışındaki Türk okullarında görev alan fedakar öğretmenlerin hikayesini anlatan 'Selam' filminin galası yapıldı. Asya, Afrika ve Avrupa'da çekimleri gerçekleşen filmin galasına oyuncular ve çok sayıda ünlü isim katıldı.

Yapımcılığını Sabri Koç, yönetmenliğini Levent Demirkale'nin üstlendiği Selam filminin galası Trump Towers Cinemaximum'da yapıldı. Galaya filmin başrol oyuncuları Yunus Emre Yıldırımer, Burçin Abdullah ve Hasan Nihat Sütçü'nün yanı sıra Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, oyuncu ve yönetmen Hamdi Alkan, sanatçı Dursun Ali Erzincanlı, oyuncu Seray Sever, sunucu İkbal Gürpınar, Ömür Gedik, oyuncu İpek Tuzcuoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Çekimlerin zor ama güzel geçtiğini belirten yönetmen Levent Demirkale, "Zorluk bekliyorduk oldu ama hallettik. Yabancı ülkede yabancı oyuncularla olan kısımlar vardı. Teknik olarak da bitirdik. Memnunum her şeyden. 3 farklı kıtada çekildi. Fiziki şartlarlın zorluğuna hazırlanıp gittik zaten. Uygun prodüksiyonu bulamasaydım? Afganistan'da 45 yaşlarında bir kadın oyuncuyu kaç kişi arasından seçebilirdim ki?" dedi.

Filmin başrol oyuncusu Burçin Abdullah, "Afganistan'da yaptık çekimleri ve sonuç olarak çok keyifli bir iş çıkardık. Unutamadığım sahnelerden biri, öğrencilerimden bir tanesiyle psikolojimi ve yaşadığım anıları anlatıyordum. Orada çok duygulandım. Filmde öğretmenlerden bir tanesini canlandırıyorum. Gayesi, umudu olan güçlü bir öğretmeni canlandırıyorum." şeklinde konuştu.

"Bu okullar büyükelçilik gibi, orada geleceğe yatırım yapıyorlar" diyen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, gelecek nesle yapılan en büyük hediyelerden birinin Türk okulları olduğunu söyledi.

Adem Öğretmen karakterini canlandıran Hasan Nihat Sütçü, "Filmde 3 ayrı öğretmenin hikayesi anlatılıyor. Hepsi farklı ülkelerde görev yapıyor. İdealleri uğruna, ihlas uğruna sevdiklerini geride bırakanların hikayesi bu. Bu film onların selamı. Film ile selamın ne olduğunu öğreneceğiz." diye konuştu.

Yunus Emre Yıldırımer, "Ben Senegal'deydim. Senegal Afganistan'a göre daha rahattı. Çok iyi insanlarla çalıştık. Bize geriye kalan oynamaktı. Biz sadece bir ucundan tutup yansıtmaya olayı çalıştık. Bütün sahneler benim için çok değerliydi" ifadelerini kullandı.

Filmi izleyen Hakan Şükür de, "Bunlar benim bildiğim şeyler tabi ama insan izleyince duygulanıyor. Bütün mesajlar farklı şeyler içeriyor ama özünde selamın ne demek olduğunu anlatıyor. Biz seyrettik ama inşallah herkes seyreder. Fedakar öğretmenlerin hikayelerini anlatıyor." dedi.

Filmde gözyaşlarına hakim olamayan sunucu İkbal Gürpınar ise ayakta durmakta güçlük çekti. Gürpınar, "Allah hepsinden razı olsun çok büyük iş yapıyorlar, selam olsun. Çocuğun ölümü beni çok etkiledi. Çocuğun avucunda kalan su sahnesinden etkilendim. Tenlerinden renginden dolayı yıllarca insanlar aşağılamış. Ben Sudan'a gittiğimde onlara sarılıp öptüm. Beyaz olduğum için çok şaşırmışlardı." diye duygularını dile getirdi.

Türk filmleri arasında 3 farklı kıta ve 4 farklı ülkede çekilen ilk film yapım olma özelliği taşıyan Selam'ın dağıtımını Warner Bros yapıyor. Filmde, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden fedakar öğretmenler anlatılıyor. Dört ayda çekimleri tamamlanan Selam'da 50 kişilik teknik ekip ve 2 ton teknik malzeme kullanıldığı açıklandı. Senegal, Afganistan ve Bosna Hersek'te çekimleri gerçekleşen film, 29 Mart'ta vizyona girecek.

Bağış: Türk okulları gelecek nesle yapılan en büyük hediye

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 'Selam' filminin galasına katıldı. Yapımı çok beğendiğini söyleyen Bağış, "Gelecek nesle en büyük hediyeyi Türk okulları veriyor. Filmin her anı heyecanlıydı, herkes izlemeli" dedi.

Bağış, Mecidiyeköy'deki Trump Towers'ta yapılan Selam filminin galasına katıldı. Filme girmeden önce açıklama yapan Bağış, "Filmin fragmanını izledim. Türk okullarını en çok ziyaret edenlerden biri de benimdir herhalde. Bu filmin çok önemli mesajı var. Türk okulları dünyanın dört bir yanına bizim ülkemizin kültürünü yayıyor. Bu okulların vizyonunu ortaya koyan Sayın Fethullah Gülen Hocamız başta olmak üzere bütün kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Yurtdışında gittiğim okullarda bizim bayrağımızın dalgalandığını görmek, Türkiye'ye yeni dostlar kazandığını görmekten gurur duyuyorum. Bu çocuklar ileride kendi okullarında yönetici olacaklar. Ve bu okullar sayesinde öğretmenlerin koyduğu vizyon sayesinde Türkiye ile çok sıcak bağlar kurulacak. Sahra Çölü'nün 40 derece sıcağı ve Sibirya'nın eksi 50 derece soğuğunda bu insanların bu özveriyi göstermesi, analarını-babalarını bırakması ancak böyle bir güç ortaya koyabilir." şeklinde konuştu.

Sinema çıkışı da film hakkında yorum yapan Bağış, çok duygulandığını dile getirdi. Bağış, "Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bunların gerçekten yaşanıyor olması çok duygulandırıyor. Biz Pakistan'a sel sonrası gittiğimizde orada şahit olduk. Öğretmenler sel sebebiyle okulu tatil etmiş ve öğrencileri okul içerisinde yatılı olarak bakıyorlardı." ifadelerini kullandı.

"Bu okullar büyükelçilik gibi, orada geleceğe yatırım yapıyorlar" diyen Bağış, gelecek nesle yapılan en büyük hediyelerden birinin Türk okulları olduğunu söyledi. Bağış, "Filmin her anı heyecanlıydı. Özellikle Adem Hocanın çocukları barıştırırken yaptığı özveriden çok etkilendim. Herkes bu filmi izlemeli. İşte o zaman bu okulların ne gibi görevler ifa ettiğini daha iyi anlar." diye konuştu.

Pin It
  • tarihinde hazırlandı.
Telif Hakkı © 2025 Fethullah Gülen Web Sitesi. Blue Dome Press. Bu sitedeki materyallerin her hakkı mahfuzdur.
fgulen.com, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin resmî sitesidir.