Annesi Refia Gülen'in Vefatı Dolayısıyla Yapılan Taziyelere Teşekkür Mesajı
Varlık vesilem ve rahle-i tedrisinde oturduğum ilk muallime ve mürşidem, Validemin dar-ı beka'ya irtihalleri münasebeti ile, mukteza-i beşeriyet, mağmum, mahzun ve mükedder olduğum bir buğulu zaman diliminde, cenazeye iştirak ederek, faks, telefon ve telgraflarla taziyetlerini bildirerek, basın aracılığı ile tesellilerini ileterek, ve bizzat gelip mevcudiyetleriyle gam, hüzün ve kederimi paylaşan bütün ahbap, dost, kardeş ve yakınlarıma ayrı ayrı teşekkür ve memnuniyetlerimi arzetmeyi şahsım ve ailem adına bir vecibe ve borç bilmekteyim.
Gönül isterdi ki, herkesin bu sıcak alâkasına ben de uzunca bir mektup yazayım ve teker teker mukabelede bulunayım. Ne yazık ki, binlerce taziyeye bu şekilde ve olması gereken keyfiyette mukabelede bulunmak sizler de takdir buyurursunuz ki mümkün değildir. Bu vesile ile buradan topluca şükranlarımın arzını bağışlayacağınızı umar, dualarınızın devam ve temâdisini istirham ederim.
Gülen Ailesi Adına
M. Fethullah Gülen
Refia Gülen Hanımefendi, 28 Haziran 1993 Pazartesi saat 12.20 sularında İzmir'de Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Uzun süredir şeker hastalığından muzdarip olan Refia Gülen Hanımefendi, Erzurum merkeze bağlı Sığırlı Köyü'nde dünyaya geldi. Annesinin ismi Hatice Hanım, babasının ismi ise Seyyid Ahmet Efendi olan Refia Gülen Hanımefendi, çileli bir hayattan sonra 80 yaşında Hakk'ın rahmetine kavuştu. Çevresinde, zor şartlar altında dahi köyün çocuklarına Kur'an öğretmesi ve takvası ile tanınırdı. İkisi kız 8 evlat sahibi olan Refia Hanımefendi, 30 Haziran 1993 tarihinde İzmir İlahiyat Fakültesi Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra İzmir'de defnedildi.
- tarihinde hazırlandı.