PASSJ, İkinci Yılında Olimpiyatlara Damgasını Vurdu

Türk Amerikan okulu Pioneer Academy of Science-South Jersey, (PASSJ) 15 dalda yapılan bilim (science) olimpiyatlarında, 6 altın madalya ve bir gümüş madalya alarak eyalet çapında yapılacak yarışmaya katılma hakkı kazandı.

Geçtiğimiz yıl eğitime açılan PASSJ, eğitim kalitesi, kültürel etkinlikler ve bilim olimpiyatlarında aldığı başarılı sonuçlarla Türklerin yanısıra Amerikalı, Pakistanlı ve Boşnakların da ilgisini çekmeyi başardı. 12 Ocak’ta Camden County College’da düzenlenen “Science Olympiad” güney bölgesi elemelerinde, okul öğrencileri 6 dalda birincilik ve 1 dalda ikincilik kazandılar. Okul müdürü Halil Demir, PASSJ olarak öğrencilerin büyük çoğunluğunun Türk olmasının yanında farklı milletlerden de okula ilginin giderek arttığını söyledi. Demir, bu yıl Amerikalı, Pakistanlı ve Bosnalı ailelerin de eğitim alanında Pioneer tecrübesine güvenerek çocuklarını okula teslim ettiklerini belirtti. Eğitimde başarının iyi bir okul-aile işbirliği ile mümkün olacağını söyleyen Demir, okul aile toplantıları ve velilerle ortak programlar düzenleyerek işbirliğini geliştirdiklerini anlattı. Demir, "Okulumuzu tercih eden veliler, sınıf mevcutlarının kalabalık olmaması, düzenli toplantılarla çocuğun gelişiminin değerlendirilmesi ve beklentilere cevap vermek için azami gayret sarf edilmesi gibi konulara önem veriyor." dedi. Artan öğrenci sayısına bağlı olarak kadro düzenlemesine gittiklerini anlatan Demir, 'Bu yılki kadromuza iki fen hocamız, Türkçe öğretmenimiz, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık uzmanımız, İngilizce ve ESL öğretmenimiz katıldı. Bunlara ilaveten stajyer hocalarımız ve BATO'nun gönüllüleri de okulun eksiklerini her açıdan karşılıyorlar." diye konuştu.

Yeni projeler

Pioneer Academy of Science-South Jersey, bu yıl yepyeni projeler ve yeniliklerle eğitime başladı. Geçen yıl gerek okulun ilk yılı olması gerekse de eğitim öğretim yılına az bir süre kala açılması nedeniyle gerçekleştirilemeyen pek çok proje yaz aylarında planlanarak bu yılki müfredata alındı. Okulun bilim olimpiyatlarında aldığı başarılı sonuçlardan sonra Zaman'a açıklamalarda bulunan Halil Demir şöyle konuştu; "Hemen her öğrenci mutlaka haftada bir gün kulüp faaliyetine katılıyor. Haftanın diğer günlerinde geri kaldığı ya da anlayamadığı konular varsa tutor (birebir ders) talebinde bulunabiliyor. Yeterlilik testini geçtiği takdirde olimpiyat takımlarında yer alabiliyor ya da spor faaliyetlerine iştirak edebiliyor. Drama(sahne), debate(münazara), chess(satranç), newsletter(bülten), chemistry(kimya), movie(sinema), web design(web dizayn), art(sanat), community and leadership (toplum ve liderlik) ve multicultural club(kültürler arası ilişki) faaliyetlerimiz var."

Bu yıl 9'uncu sınıfın açılmasıyla lise şubesinin okula farklı bir çehre kattığını söyleyen Demir, bu sınıfın tamamen koleje odaklandığını ve SAT sınavlarına hazırlandığını söyledi. Demir, hafta sonu okulu ile öğrencilerin matematik, İngilizce ve bilim (science) konularındaki eksiklerinin giderilmesinin hedeflendiğini belirtti. Demir, Türkçe olimpiyatları için çalışmaların da tüm hızıyla devam ettiğini açıkladı. 24 Şubat'ta yapılacak yarışmalar için okul çapında Türkçe Şiir ve Şarkı yarışması 31 Ocak tarihinde okulun kapalı spor salonunda yapılacak.

Kültürel zenginlikler bir potada eritiliyor

Multicultural Club fikri: Okulun farklı kültürlerle zenginleşen öğrenci portföyü, okul öğretmenlerinin aklına farklı bir kulüp kurma fikrini getirmiş. Her hafta farklı bir kültürün tüm özellikleriyle işlendiği, gerek görsel gerekse yazılı dokümanlarla bu bilgilerin desteklendiği kulüp saatinde, o hafta işlenen kültürün yaşayan temsilcilerine de okula gelip kendilerini ifade etme fırsatı verilmiş. İlk etapta, okulda bulunan farklı kültürlerin kaynaşması amacıyla yola çıkıldığını söyleyen kulüp hocası Mehmet Cogal, zamanla diğer milletlerin ve toplumların kültürlerini tanımak istediklerini belirtiyor.

Dini ve milli günler için özel programlar

Ramazan ayını hemen her gün hayırsever ailelerin iftar yemeklerinde değerlendiren okul yöneticileri, dini ve milli günler için özel programlar hazırlıyor. Melek Turkdal, gelenek ve göreneklerimizi yaşatma adına Karagöz Hacivat, Nasrettin Hoca, davulcular gibi kısa gösterilerin yer aldığı programların hem gelecek nesillere bu güzellikleri aktarma hem de geçmiş günlerin canlandırılması amacını taşıdığını anlatıyor. Ramazan ayının okulda en çok yankı uyandıran programı tüm okul öğretmenlerinin bir araya geldiği iftar yemeği olmuş. Zengin Türk mutfağından örneklerin yer aldığı menüsüyle, Türkiye tanıtımının ve Ramazan ayına dair bilgilendirmelerin de yapıldığı program özellikle Amerikalı öğretmenlerin takdirini kazanmış.

Bilim olimpiyatlarında madalyalar toplandı

Başarı kazanan öğrenciler ve yarıştıkları dallar şöyle:

ANATOMY: Numan Düğmeoğlu - Öznur Öztürk (Altın Madalya)
METRIC MASTERY: Beril Demirkan- Zeynep Kaya (Altın Madalya)
REACH FOR THE STARS: Numan Düğmeoğlu-Abdul Bektaş (Altın Madalya)
SCIENCE WORD: Numan Düğmeoğlu-Abdul Bektaş (Altın Madalya)
TOWER BUILDING: Serra Güngör-İpek Şahin (Altın Madalya)
WRITE IT - DO IT: Seda Bektaş-Beril Demirkan (Altın Madalya)
DISEASE DETECTIVE: Şebnem Düğmeoğlu-Ayşenur Reisoğlu

Pin It
  • tarihinde hazırlandı.
Telif Hakkı © 2025 Fethullah Gülen Web Sitesi. Blue Dome Press. Bu sitedeki materyallerin her hakkı mahfuzdur.
fgulen.com, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin resmî sitesidir.