Bu dünya dâru'l-hizmettir
Cakarta'daki Gülen Kürsüsü, geçtiğimiz günlerde Endonezya adına bir ilke imza attı. Ülkenin ileri gelen ilim ve fikir adamlarıyla bazı medya mensuplarını bir araya getiren Gülen Kürsüsü, "Fethullah Gülen'i Anlama Oturumları" ismini verdiği forumların ilkini gerçekleştirdi.
Gülen Kürsüsü Başkanı Dr. Ali Ünsal, geceyle alakalı şunları kaydetti: "Uzun zamandır planladığımız bir çalışmaydı bu. Yaklaşık 17 yıldır Endonezya'daki aydınların bir kısmı Muhterem Fethullah Gülen'i duymuş, bazı hizmet müesseselerini ziyaret etmiş, yapılan güzel hizmetleri gözleriyle görmüş, hatta bazıları Muhterem Hocaefendi'yi bizzat ziyaret etme imkanını bulmuşlar. Geçen seneden bu yana Hocaefendi'nin eserleri Republika yayın kuruluşu gibi saygın bir kurum tarafından profesyonelce tercüme edilip piyasaya sunulmaya başlandı. Bu anlamda dört kitap basıldı, Sonsuz Nur ve "Love and Tolerance" kitabı da önümüzdeki Şubat ve Mart aylarında piyasaya çıkacak. Bu eserlerle alakalı da çok olumlu yorumlar aldık. Bu birikimi bir plan dahilinde Fethullah Gülen'i doğru anlama adına oturumlar tertip etmede değerlendirdik. Nihayet pek muhterem yazarımız Abdullah Aymaz Bey'in Endonezya'yı ziyaretini de vesile yaparak, "Fethullah Gülen'i Anlama Çalışmaları" ismiyle ilk forumumuzu yapmış olduk. Uzun yıllardır Muhterem Fethullah Gülen'i tanıyan, beraberliği olmuş mümtaz bir şahsiyet ve kıymetli bir yazar olarak katılımcılara takdim ettik. Sayın Aymaz, Hocaefendi'nin nasıl birisi olduğunu, ahlakını, hizmeti nasıl başlattığını ve hizmetin ilk yıllarından bugüne nasıl gelindiğini enfes bir şekilde özetledi. Tabii konuşmasının ardından soru yağmuruna tutuldu. Program bittiğinde hem katılımcılardan hem kendi arkadaşlarımızdan çok güzel tebrikler aldık. İlk defa böyle bir programın olduğunu ve devam etmesi durumunda çok faydalı olacağını belirttiler. Niyetimiz her ay bu maksatla bir araya gelmektir."
Programa katılan ve Gülen Kürsüsü'nün kurulmasında büyük emeği olan Devlet İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Komaruddin Hidayat: "Yaklaşık iki buçuk yıl önce Gülen Kürsüsü bizim üniversitemizde kuruldu. O dönem burada bulunan bir dostumuzla Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'yi ziyarete gittik. Her yönüyle beni derinden etkiledi. Hele onun "Bu dünya "Dâru'l-Hizmettir" sözü beni bitirmiştir. Yani, bu dünyayı dâru'l-harp veya daru'l-İslam gibi kavramlarla değil de "hizmet" tabiriyle tanımlaması bana muhteşem geldi. O gün bugündür ben Gülen Kürsüsü'nün pek çok güzel çalışmalarına şahit oldum. Böylesi bir birliktelik ise ilk defa olacak. Umarım, herkes istifade eder, zira Endonezya'nın Muhterem Fethullah Gülen'in fikirlerine çok ihtiyacı vardır..." dedi.
Geceye katılan, Endonezya Devlet Başkanı'nın danışmanı Prof. Dr. Masykuri Abdullah, Sayın Aymaz'a ve Kürsü'ye bu organizasyondan dolayı çok teşekkür etti; Muhterem Fethullah Gülen'in hayatıyla anlattıklarına örnek olmasının onun tesir gücünü artıran en önemli şey olduğunu ifade etti. Antara Haber Ajansı'nın genel yayın müdürü, kendisinin Hocaefendi'nin kitaplarını okuduğunu, ilminin ve manevî derinliğinin kendisini hayran bıraktığını söyledi. Jogjakarta Devlet İslam Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Amin Abdullah, Hocaefendi'nin fikirlerinden etkilenerek açılan okullardaki bilimsel başarıların yanında, onlara verilen karakter eğitiminin de çok önemli olduğunu, kendi kızının da bu okullardan birinde okuduğunu ve çok memnun kaldığını ifade ederek, "bunu nasıl yapıyorsunuz?" dedi. Abdullah Aymaz, öğretimin yanında eğitimin de hedeflendiğini, bunun için mümkün olduğunca her okula yurt yapıldığını, gündüz öğretim alan çocukların akşam buralarda fedakar öğretmen ve belletmenlerin yardımıyla hem takviye dersler hem de ahlaklı yaşama, varlığa sevgi ve şefkat duyma, hayatı en verimli şekilde değerlendirme şuurunun verilmeye çalışıldığını iletti. Yaklaşık üç saatlik programda misafirlere akşam yemeği de ikram edildi.
- tarihinde hazırlandı.